X
Glemt Passord?
ELLER
Chestnut tung oil 0,5 ltr
Varenummer: 756619
På lager
Pris: 195,-
Du er sikker når du handler hos oss. Vi har 90 dagers utvidet returrett.

Chestnut Tung oil 0,5ltr

Tung oil gir en slitesterk overflate, med lang holdbarhet. Oljen, også kjent som kinesisk treolje, har en lys gyllen brun farge og har vært brukt til overflatebehandling av tre i generasjoner. Den er enkel å påføre og gir en motstandsdyktig overflate både mot vann og alkohol. Dette gjør oljen velegnet til en rekke prosjekter som f.eks benkeplater på kjøkken, bord og enkelte plasser på badet. Kan også brukes utendørs på f.eks hagemøbler, dører m.m. Tung oil er også mye brukt på tre dreide produkter som skåler, beger, salatboller og mye mer. Oljen trenger litt tid for å tørke, og den lyse gyldne fargen setter sitt preg på gjenstanden.
Husk at tung oil er et ekstrakt fra nøtter og kan for enkelte med allergi medføre reaksjon.

Filler etc som er brukt til påføring må destrueres pga fare for selvantenning.

 

Bruksmåte:
Boksen må ristes godt før bruk!
Påføres emnet direkte på bart tre, uten grunning. Evt beis som er påført må være skikkelig tørket. Overflaten må være ren, tørr og støvfri.
Tung oil kan påføres med kost eller egnet fille. De første strøkene kan tynnes med white spirit (opptil 50%) for bedre inntrengning. Påfør rikelig og la tørke i 15-20 min før overskytende tørkes bort.

La det gå 24 timer før neste påføring, puss gjerne lett med fint sandpapir før neste strøk.

Antall strøk som kreves vil variere etter treslag og tiltenkt bruk, anbefalt er min 4 strøk for litt porøst treverk og for utendørs bruk bør det påføres ytterligere strøk (til treet er skikkelig mettet).

Tung oil har forholdsvis lang tørketid og behandla emner bør få ligge ubrukt/urørt i min 48 timer. Ett strøk med Wood Wax 22 kan med fordel påføres for økt glans og glattere utseende.

 

Husk å legge filler ut flatt for tørking for de kan kastes, evt destrueres, pga fare for selvantenning.

 

Tekniske detaljer:

Tung oil                     100%

Se evt datablad på vår nettside.

 

 

KONTAKT OSS
Sjøhagen 2, 4016 Stavanger 51 88 68 00 E-post: post@verktoyas.no