X
Glemt Passord?
ELLER
Kaldpresset linolje rå 0,5ltr
Varenummer: 751601
Midlertidig utsolgt
Pris: 120,-
Du er sikker når du handler hos oss. Vi har 90 dagers utvidet returrett.
Ryfylke Rå linolje

Ryfylke Rå linolje 0,5 ltr


Kaldpresset Rå linolje er jo et godt, gammelt og velfungerende produkt. Brukt til alle typer trebehandling til alle tider. Denne oljen er spesiallaget for Ryfylke Trebåtbyggeri som bruker uante mengder til behandling av båter. Men det er viktig å være klar over at det er forskjell på rå linoljer. Ryfylke rå linolje er produsert i Sverige, så langt nord som det går an dyrke lin. Slikt lin har også en höyere andel linolensyre, gjerne 10% mer enn det som er vanlig. Den höye andelen av linolensyre er en garanti for at oljen oksiderer og törker på kort tid.  Linjoljen er kaldpresset og det betyr at en presser ut kun 27 - 30% av den såkalte jomfruoljen som finnes i linfröene. Andre industri produserte oljer, spesielt lenger sör, presser ut opp mot 70%. I prosessen tilsettes ingen kjemikalier og dette er et rent naturprodukt.
Ryfylke Rå linolje har meget små molekyler og trenger derfor svært godt inn i treet. Brukes til overflatebehandling av fat, tregjenstander, båter, fortynning av lakk og annen impregnering av tre. Linolje har en distinkt lukt som de fleste forbinder med god lukt. Svært få andre produkter egner seg til å bruke oppå linolje, derfor er linolje oftest brukt som eneste behandling (bortsett fra lakkering).
Husk at filler brukt til påföring må destrueres, eller legges flatt (utendörs) pga fare for selvantenning. Oljen er uten tilsetninger og løsningsmidler og derfor er den meget drøy og miljøvennlig

 

 

Tekniske info:

 

  • Sammenligning av molekyl størrelser
  • Rå kaldpresset linolje ca 0,000005 mm
  • Kokt linolje ca 0,0001 mm
  • Alkydolje ca 0,001 mm
  • Treets poreåpning ca 0,03 mm
  • Lateks ca 0,5 mm

Ved herding utvider den seg 10 til 15% og tetter til så ikke fuktighet og smuss kan trenge inn og forårsake, blant annet råte. Samtidig er den så diffusjons åpen at fuktighet slipper ut, og overflaten blir mekanisk sterkere. 

 

 

KONTAKT OSS
Sjøhagen 2, 4016 Stavanger 51 88 68 00 E-post: post@verktoyas.no