X
Glemt Passord?
ELLER
Munro wundercut ø10 uten skaft
Varenummer: 870205
På lager
Pris: 2 595,-
Du er sikker når du handler hos oss. Vi har 90 dagers utvidet returrett.
Munro Wundercut

Munro Wundercut uten håndtak

Nyeste utgaven av uthulingsjern med utrolige muligheter, utviklet av den velkjente New-Zealand tredreieren Rolly Munro. Dette er resultatet av over ti år med å eksperimentere med uthulingsjernets design. Tanken bak dette nye jernet er at det skal kunne brukes fra start til finish av ditt dreieprosjekt.

Munro Wundercut uthulingsjern har blitt designet rundt det robuste og svært slitesterke HSS kuttestålet. Disse knivene er enkle å slipe med slipejiggen som følger med.

 

Dette jernet har et bredt bruksområde grunnet muligheten til å endre vinkel med leddene som holder kuttestålet.

Det korte rette leddet (innerste) er 35mm langt, mens det ytterste leddet er 32mm inkludert kutteren.

Kutterdybden styres av dybdemåleren på toppen av jernet. Denne løsnes enkelt med en skrue og er lett å finjustere til ønsket avvirkning. Tips: Start med liten åpning og øk på etter hvert som du ser hva jernet klarer.


I motsetning til andre uthulingsjern går sponen fra Munro jernet oppover og gjør det dermed lettere å se hvor kuttet er, dette gjelder spesielt ved finere kutt.

 

Selve kutterhodet kan settes i mange ulike vinkler, se bilde for illustrasjon. Når kuttertuppen er i linje med selve skaftet er det ingen rotasjonskrefter som virker inn på jernet. Denne måten er den enkleste å bruke Wundercut på. Hvis du ønsker å bruke kutteren utenfor senterlinjen er det et tips å vri jernet pekende litt nedover til du oppnår en jevn skjæring i emnet. Alternativt så kan kutteren finstilles slik at den skjærer minimalt og derved minsker presset. Du kan bruke den helt rett, men i praksis så er dette uvanlig. Normalt så vil du alltid ha en vinkling på skjæret da du ellers vil få sponen rett i ansiktet…

 

Leveres med nødvendige nøkler og slipejigg, samt engelsk bruksanvisnig (rikt illustrert).


Lengde dreiejern 400mm + kutterhode ca 30-35mm, alt etter posisjon.

Diameter skjær (ø10mm), utstikk fra innerste ledd ca 18mm
Diameter skaft: ø16mm

KONTAKT OSS
Sjøhagen 2, 4016 Stavanger 51 88 68 00 E-post: post@verktoyas.no