X
Glemt Passord?
ELLER
PEGAS/EXCALIBUR KONTURSAG EX21
Varenummer: 730800 På lager
Veil pris: 11 990,-
Pris: 9 790,-
Du er sikker når du handler hos oss. Vi har 90 dagers utvidet returrett.
PEGAS KONTURSAGER

PEGAS / EXCALIBUR KONTURSAG


Ny utgave: PEGAS, produsert for Europeiske forhold – nå med ekstra hovedstrømsbryter og avsugsmulighet. I Pegas versjonen er også enkelte tekniske forbedringer gjort innvendig i maskinen.

SISTE NYTT: Leveres nå med nytt sagbladfeste, se bilde, som er 40% lettere, bedre holdfasthet, gir mindre vibrasjoner.

Sagen er bygget over et solid kabinett med et bredt avtrykk som gjør den stødig. Selve sag enheten kan tiltes 45 grader begge veier!! (Ikke bordet - men sagen!). Denne konstruksjonsmåten gir helt nye muligheter i sagingen og en absolutt presis sag.

Armene er av typen dobbel parallellarm dvs at kun ytterste delen av armene beveger seg og du får derved mindre vibrasjon og mindre pendelbevegelse i sagen. Systemet er ikke nytt men det er kraftig forbedret og fungerer meget bra!

For å justere vinkelen finnes et ratt under bordet, som er låsbart i ønsket vinkel, hvor du lett justerer sagen til ønsket vinkel. Innstillingen gjøres mykt via et girsystem og dobbelt oppheng. Dette gjør at vinkel innstilling blir enkelt og meget nøyaktig. Og den kan tiltes til begge sider! Ved å trykke inn en fjærbelastet låsesplint velger du lett en av de faste vinklene på 90, 45, 22,5 eller 30 grader.

En annen stor fordel er at du kan løfte opp øvre arm slik at emnet lettere kan plasseres. Spesielt hendig når du skjærer store mønster og bladet trenger å træes ofte. Når armen er løftet har du hele 165mm mellom enden av bladet og bordet! Selvsagt gjør dette det også lettere å skifte blad. Under sagen er det ingen forstyrrende deler og dette gjør at støvavsug lett kan plasseres for mest effektiv oppsamling. Betjening av sagen - bladskift

Alle viktige kontroller er å finne i fronten på øvre arm. Her finner du av/på bryter, hastighetsvelger, bladstrammer, fingeroperert bladfeste, støvblåser og lettjustert materialstøtte.


Bladskifte er meget enkelt. På tuppen av armen sitter en eksentrisk låsehendel som lett strammer bladet. Grovjustering gjøres med ett stort ratt i enden av armen. Selve bladet skiftes uten bruk av verktøy. Det er også lett å komme til under sagen for bladskift. Den ekstra store bordplaten gjør det mulig å få plass til store emner i sagen (se tekniske opplysninger for detaljer).  Dette er det beste av kontursager vi har sett! I USA får den også mye flott omtale i anerkjente blader og tester. Det er ikke noen billig kontursag men her får du en topp maskin - makan har du ikke opplevd!

 

 

Tekniske spesifikasjoner PEGAS/Excalibur kontursager

Sagmodell

EX16

EX 21

EX 30

Total lengde sag

695mm

812 mm

1100mm

Bredde

380mm

380mm

394mm

Høyde (uten stativ)

435mm

435mm

435mm

Saglengde/dybde

410mm

535mm

762mm

Max sagtykkelse

 

53mm

53mm

Hastighetsregulering (slag/min)

400-1400

400-1550

400-1550

Trinnløs regulering

JA

JA

JA

Bordets størrelse

300x480mm

345 x 597mm

358 x 825mm

Hurtigspenning av blad

JA

JA

JA

Tiltbart bord

$(document).ready(function() { $('#addProductForm').on('submit', function(e) { e.preventDefault(); var $this = $(this); $.ajax({ 'url': $this.attr('action'), 'method': $this.attr('method'), 'cache': false, 'data': { 'qtty': $this.find('input[name="qtty"]').val(), 'size': $this.find('#chSize').val(), 'ajaxCall': 1 }, 'dataType': 'json', 'success': function(returnData) { if(returnData.error) { $('#cartModal').html(returnData.error); setTimeout(function(){location.reload();}, 500); return; } if(returnData.productsCount) { $('#productsCountData').html(returnData.productsCount); $('#qtty').html(returnData.qtty); } } }); }); });
KONTAKT OSS
Sjøhagen 2, 4016 Stavanger 51 88 68 00 E-post: post@verktoyas.no