X
Glemt Passord?
ELLER
Permakote glassklar epoxy 0,5l
Varenummer: 769877
På lager
Pris: 380,-
Du er sikker når du handler hos oss. Vi har 90 dagers utvidet returrett.
West Epoxy produkter

PERMACOTE GLASSKLAR EPOXY 0,5ltr

 

EN KRYSTALLKLAR OG STERK EPOXY UTEN LØSEMIDLER

 

Permakote epoxy fra West System er en 2-komponent krystallklar epoxy uten løsemidler. Dette betyr at den ikke gasser under herding. Permakote er selvutjevnende, svært slitesterk og herder til en glasslignende overflate. Denne epoxyen gir en fantastisk effekt på tre, metall, plast, keramikk, bilder, trykk, malte flater, tekstiler, skinn, stein, akryl osv. Den hindrer at fotografier gulner og at metaller irrer og ruster.

 

Permakote epoxy er motstandsdyktig mot vann, sprit, alkohol, forskjellige syrer og mange løsemidler.

 

Dekkevne: Ca 1,0–1,5 m² per liter (ett strøk)

 Herder og base skal blandes 1:1 etter volum

 

 

 

KAN HELLES UTOVER SOM FLYTENDE GLASS

 

 Permakote har mange bruksområder. Et eksempel kan være at du heller denne klare epoxyen over et bilde eller et kart som ligger på en bordplate. Da vil epoxyen herde som et glassklart belegg over bildet. Du kan overflatebehandle en mengde ulike materialer med denne unike epoxyen, og det er bare din egen fantasi som setter grenser for hva du kan gjøre med den.

 

 

Her ser man hvordan man benytte Permakote epoxy til å lage dekorative bordplater. Bordplaten til venstre består av et gammelt sjøkart som er lagt oppå en treplate. Deretter har man helt West System Permakote epoxy over sjøkartet og på den måten laget en glassaktig overflate. Det er gjort akkurat det samme på bordplaten til høyre, men her har man først lagt en karbonduk på en treplate for så å påføre permakote epoxy.

 Det finnes ingen grenser for hva man kan benytte West System Permakote epoxy til. Vi råder deg til å eksperimentere og prøve deg fram.

 

 

HAR DU LYST TIL Å PRØVE Å LAGE NOE MED WEST SYSTEM PERMAKOTE EPOXY?

 

Sørg for at overflatene er rengjort og frie for støv, fett, poleringsmiddel, voks etc. Legg plastfolie eller et tykt lag avispapir under overflaten som skal behandles. Det er gunstig å heve objektet (eks. treplaten) som du skal overflatebehandle ca 5-6 cm slik at overflødig epoxy kan renne av. Det er viktig at overflaten er helt vannrett når blandingen helles ut over objektet slik at epoxyblandingen fordeler seg helt jevnt utover flaten.

 

 

FORBEREDELSER

 

Du må ha følgende utstyr tilgjengelig: Engangspensel, helst en skumfordriver, ett eller flere blandebegere, en varmluftpistol (eller hårføner/blåselampe).

 

Porøse flater, f.eks. mykt tre og matt fotopapir, bør forsegles ved først å stryke et tynt lag av epoxyblandingen på materialet som skal behandles. Når dette laget er tørt, vil det ha tettet alle porer og du kan nå helle epoksyblandingen over overflaten.

 

 

 

SLIK GJØR DU DET:

1.Arbeidsrommet og materialene som du skal overflatebehandle må ha en temperatur på ca 21 °C.

2.Bland en del A og en del B (1:1 i volum) i en slik mengde at du har nok til å dekke det materialet som du har planlagt. Det er bedre å blande for mye enn for lite. Når du har blandet de to komponentene framstår blandingen med en tykkelse ca. som sirup.

3.Rør langsomt og grundig i ca fire minutter – det er viktig å blande forsiktig for å unngå luftbobler.

4.Blandingen vil først være uklar å se på, men klarner etter hvert. Det er veldig viktig og helt helt avgjørende å blande grundig og nøye.

5.Hell Permakote ut over den klargjorte overflaten og la blandingen jevne seg ut. Hjelp gjerne til med en skumfordriver eller pensel (unngå løse hår som slipper fra penselen).

6.Fjern luftbobler ved å varme opp overflaten forsiktig med en varmepistol eller hårføner. Fordi Permakote epoxy ikke inneholder løsemidler, kan du også bruke en blåselampe, som føres i en rask og jevn bevegelse ca. 15 cm over overflaten. Varm opp rett etter at blandingen er påført, og én gang til etter ca. 10–15 minutter.

7.Hvis epoxyblandingen har rent utover kantene på overflaten, kan dette fjernes med en pensel mens den fremdeles er flytende, eller med sandpapir etter at den er herdet.

8.La epoxyoverflaten herde.

9.Merk: Permakote stivner etter ca. 45–50 minutter, og kan berøres etter ca 6 timer (støvtørr). Det tar 4 dager før den er herdet til en optimal hardhet og god kvalitet.

10.Det er enkelt å påføre flere lag for å skape en rikere og dypere effekt. Hvis du skal gjøre det, kan du påføre neste lag mens det første laget enda er litt klebrig. Hvis det første laget har herdet helt, bør du foreta en lett mellomsliping før du påfører det neste laget med Permakote epoxy.

 

VED UTENDØRS BRUK:

 

Ved utendørs bruk, hvor epoksybelegget eksponeres for direkte sollys, anbefaler vi å påføre minst to lag av vår 2-komponent polyuretanlakk. Den inneholder et UV-filter som vil beskytte epoxyen mot sollys. Merk deg at en 2-komponent polyuretane lakk inneholder et UV-filter som kan gjøre overflaten litt mer gul-brun.

 

 

VIKTIG

 

Du skal aldri blande tynnere eller løsemidler i Permakote epoxy for å fortynne blandingen. Slike tilsetninger vil gjøre epoksyen mindre effektiv og ødelegge materialene som skal beskyttes.

KONTAKT OSS
Sjøhagen 2, 4016 Stavanger 51 88 68 00 E-post: post@verktoyas.no