X
Glemt Passord?
ELLER
Pegas kontursag SCP16 406mm
Varenummer: 730806
Midlertidig utsolgt
Forventet til lager 27.09.2021

Pris: 10 900,-
Du er sikker når du handler hos oss. Vi har 90 dagers utvidet returrett.

PEGAS KONTURSAG SCP16

Pegas kontursag er vår beste modell kontursag med mange unike bruksfordeler som gjør saging enklere og mer kontrollert.
Bordet er alltid i vannrett posisjon da selve maskinen tiltes ved saging i vinkel. Armen kan løftes opp når emnet skal plasseres og bladet tres igjennom ett hull i emnet. All innfesting av bladet gjøres uten verktøy. Oppgradert bladfeste som er 40% lettere, bedre holdfasthet og gir mindre vibrasjoner.


PEGAS, produsert for Europeiske forhold og har egen hovedstrømsbryter og avsugsmulighet. I Pegas versjonen er også enkelte tekniske forbedringer gjort innvendig i maskinen som gir en enda stødigere maskin med mindre vibrasjoner.


Oppgradert elektronikk – produsert i Sveits, unikt for Pegas kontursag
(fra mars 2019). Forberedt for trinnløs fotbryter.*

 

Sagen er bygget over et solid kabinett med et bredt avtrykk som gjør den stødig. Selve sag enheten kan tiltes 45 grader (38 gr til høyre)! (Ikke bordet - men sagen!). Denne konstruksjonsmåten gir helt nye muligheter i sagingen og en absolutt presis sag.

Armene er av typen dobbel parallellarm dvs at kun ytterste delen av armene beveger seg og du får derved mindre vibrasjon og mindre pendelbevegelse i sagen. Systemet er ikke nytt men det er kraftig forbedret og fungerer meget bra!

 

For å justere vinkelen finnes et ratt under bordet, som er låsbart i ønsket vinkel, hvor du lett justerer sagen til ønsket vinkel. Innstillingen gjøres mykt via et girsystem og dobbelt oppheng. Dette gjør at vinkel innstilling blir enkelt og meget nøyaktig. Og den kan tiltes til begge sider! Ved å trykke inn en fjærbelastet låsesplint velger du lett en av de faste vinklene på 90, 45, 22,5 eller 30 grader.

 

En annen stor fordel er at du kan løfte opp øvre arm slik at emnet lettere kan plasseres. Spesielt hendig når du skjærer store mønster og bladet trenger å trees ofte. Når armen er løftet har du hele 165mm mellom enden av bladet og bordet! Selvsagt gjør dette det også lettere å skifte blad. Under sagen er det ingen forstyrrende deler og dette gjør at støvavsug lett kan plasseres for mest effektiv oppsamling.

Betjening av sagen - bladskift

Alle viktige kontroller er å finne i fronten på øvre arm. Her finner du av/på bryter, hastighetsvelger, bladstrammer, fingeroperert bladfeste, støvblåser og lettjustert materialstøtte.


Bladskifte er meget enkelt. På tuppen av armen sitter en eksentrisk låsehendel som lett strammer bladet. Grovjustering gjøres med ett stort ratt i enden av armen. Selve bladet skiftes uten bruk av verktøy. Samme stramming oppnås uten bruk av verktøy, gjør bladskifte ekstremt mye enklere og hurtigere.Det er også lett å komme til under sagen for bladskift. Den ekstra store bordplaten gjør det mulig å få plass til store emner i sagen (se tekniske opplysninger for detaljer).  Dette er det beste av kontursager vi har sett! Det er ikke noen billig kontursag men her får du en topp maskin - makan har du ikke opplevd!

 

 

Tekniske opplysninger:

Total lengde sag                 686mm

Bredde                              380mm

Høyde (uten stativ)             435mm

Saglengde /dybde               406mm

Max sagtykkelse                 52mm

Hastighetsregulering            400 – 1400mm pr min

Trinnløs regulering              JA

Bordets størrelse                305 x 470mm

Hurtigspenning av blad        JA

Tiltbart bord                       -45 til +45gr/høyre +38gr

Motor                                       330W

Arm kan løftes opp             JA

Avsugstilkobling                  JA

Ny type bladfeste                       JA

VEKT                                31/netto 24,5 kg

 

 

Tilbehør:

Stativ

Fotpedal – av/på
Fotpedal – justering av hastighet (kommer!)
Stort utvalg i Pegas sagblader

(Alle bilder er ikke oppdatert enda hvor nytt feste vises)

 

 

KONTAKT OSS
Sjøhagen 2, 4016 Stavanger 51 88 68 00 E-post: post@verktoyas.no