X
Glemt Passord?
ELLER

Valg av avsug:

Det finnes i prinsippet to typer avsug å velge mellom: vanlig sponavsug og vakumavsug. Forskjellen er at et vanlig sponavsug har en høy gjennomstrømming av luft gjennom viften, mens et vakumavsug har mindreluftstrøm men høyere trykk. Med et vakumavsug så kan en også minske slangediameter uten å miste effekt, mens hvis det samme gjøres med et sponavsug, reduseres effekten betydelig. Derfor kan f.eks en overfres kobles til et vakumavsug uten problemer, mens ved tilkobling til et sponavsug vil det bli liten effekt. Et vakumavsug har som regel ogs. bedre filtrering, som oftest ned til 1 micron, mens et sponavsug har i utgangstpunktet filter som tar ned til ca 30 micron. Dog har de fleste tilleggsutstyr som kan gjøre filtreringen bedre. Som sagt så vil et sponavsug dra igjennom store mengder luft og rense luften via det store toppfilteret.

 Egner seg derfor godt brukt der oppsamlingen skjer fra en maskin hvor det er mye spon som m. fjernes. En høvel/avretter er et godt eksempel påen maskin som produserer mye spon. På et sponavsug samles sponen i en sekk som kan tømmes/skiftes. I et vakumavsug må som regel beholderen tømmes (finnes også løsning med sekk). Et vakumavsug er som regel best egnet hvis en skal fjerne mye slipestøv fra pussemaskiner, men fungerer også  godt på vanlig spon.

Det mest farlige støvet er jo det aller fineste støvet. Støv er generelt vanskelig å bli kvitt men ved å bruke enten et sponavsug eller et vakumavsug f.r man mye bedre arbeidsmiljø. For å få et enda bedre miljø anbefaler vi også at et støvfilter benyttes. Et støvfilter finnes i ulike varianter, men felles er at de henges i taket og rett og slett drar all luft i rommet gjennom et filter, min 10 ganger pr time. Støvfiltere har vist seg svært effektive til å fjerne det aller fineste støvet.

les mer
Record finfilter for CX2500 ø275mm innv.
RECORD FINFILTER FOR CX2500 Monteres på...
Pris: 2 240,-
les mer
Storkjeften sponfeie brett
STORKJEFTEN SPON FEIEBRETT Lei av spon på...
Pris: 489,-
KONTAKT OSS
Sjøhagen 2, 4016 Stavanger 51 88 68 00 E-post: post@verktoyas.no