X
Glemt Passord?
ELLER
Shellawax hard shellac 0,5ltr
Varenummer: 757412
På lager
Pris: 498,-
Du er sikker når du handler hos oss. Vi har 90 dagers utvidet returrett.
Shellawax Hard Shellac

SHELLAWAX HARD SHELL-LAKK

 

SHELLAWAX HARD SHELL-LAKK blir laget med en egen hard shell-lakk hvilket gir en hard overflate som er motstandsdyktig mot merker fra vann, alkohol og varme.

 

Herderen i polishen blir aktivisert av varmen som blir generert når en påfører Shellawax. Med en gang overflaten er tørr begynner en kryss forbindelse i voksen. Den harde overflaten oppstår i denne prosessen som er ferdig i løpet av tre uker. Man kan håndtere den behandlede tingen i løpet av denne tiden men den bør ikke utsettes for vann, alkohol eller lignende.

 

Shellawax er en idiotsikker friksjons polering laget for bruk på emner i dreiebenk. Den er så vidt vi vet den hurtigste og enkleste poleringen i sitt slag på markedet i dag. Med benken i gang vil varmen fra friksjonen føre til at produktet binder seg til treet. Den tørker momentant og kan håndteres med en gang etter påføring. Den er vannfast med en gang men blir mere motstandsdyktig mot vann, alkohol osv. i løpet av e tre-ukers periode.

 

Shellawax gir en giftfri overflate. Obs: I flytende form inneholder Shellawax etanol og hydrokarboner hvilket gjør at den er brennbar og giftig. Ved påføring forsvinner disse løsemidler og overflaten er giftfri.

 

Shellawax kan påføres over de fleste oljer om overflaten er skikkelig tørr før påføring. (Se merknad.)

 

Shellawax kan påføres over vannbasert beis. Den fungerer utmerket over vannbasert beis som trenger inn i treet hvilket gjør at Shellawax binder seg til treet. Du bør ikke bruke SHELLAWAX over spritbaserte beis eller farger.

 

 

Hvordan bruke Shellawax:

 

Før du bruker Shellawax bør du legge litt arbeid i pussingen av emnet. Med finere pussing blir sluttresultatet bedre. Det er sløsing med tiden om du bruker Shellawax på noe som er pusset med grovere enn 320 korning.

På de fleste arbeider bør du pusse med 180, 240, 320, 400 og 600 eller finere hvis ønsket.

Det beste resultatet oppnås om du har pusset med 1200 korning eller finere.

 

Når du har pusset ferdig går du frem på følgende måte:

 

For små emner (under 10mm diameter) som dreies mellom senter:

Fukt el liten del av en myl klut med Shellawax og påfør på emnet mens benken går på høyt turtall. Trykk hardt mot emnet og beveg kluten over hele overflaten inntil du har oppnådd høy glans (ca. 15sekunder). Om du bruker porøst tre kan du påføre ett lag med Shellawax med benken i ro og siden fortsette som beskrevet ovenfor.

 

For store emner (opptil 100mm diameter) mellom senter:

Stopp benken og fukt en ren klut med Shellawax og påfør raskt ett jevnt lag på hele overflaten. Start benken, fukt kluten på ny og påfør på nytt med ett jevnt hardt trykk.

Med hardt trykk oppstår friksjonsvarme som er nødvendig for å oppnå full glans.

 

Flere strøk kan påføres umiddelbart om nødvendig. For en dypere glans kan du pusse lett med 1200 papir før neste strøk påføres.

 

Små boller: Bruk på små boller, bokser med lokk og lignende ved å følge disse enkle instruksjonene:

Med benken i ro påfør ett jevnt tykt strøk på overflaten ved å bruke en liten del av kluten (på størrelse med ett kronestykke) dyppet i Shellawax. Start benken og med den samme fuktede kluten legger du på ett nytt lag med høyt trykk på overflaten som nettopp er behandlet. Start i senter av bollen og arbeid deg sakte mot ytterkanten mens du holder ett jevnt høyt trykk. Fortsett med noen hurtige bevegelser frem og tilbake over emnet. Slutt av med en ren myk klut.

 

På store boller og store emner mellom senter kan du oppleve fine linjer i overflaten, disse forårsakes av veven i klutene og tørke-hastigheten. For å få overflaten jevn igjen kan du pusse med 1200 korning papir eller bruke vår EEE-ULTRASHINE for deretter å påføre ett nytt lag SHELLAWAX.

En bedre løsning kan være å bruke vår Shellawax Cream som er spesielt utviklet til større arbeider, boller, plater osv.

 

Hånd Rubbing: Shellawax kan brukes for å få en fin overflate på små emner son ikke kan settes i dreie-benk.

 

Ta noe Shellawax på en ren myk klut, fordel jevnt over hele overflaten som skal poleres og poler inntil ønsket overflate er oppnådd. La stå til det er tørt og poler deretter med en myk tørr klut. Kan også påføres for å tørke for siden å polere med myk klut. Vær forsiktig om du påfører på et område som er større enn 15 cm i firkant. Du kan få behov for en poleringsmaskin for større områder da hånd-polering ikke er godt nok. De ideelle moppene for å polere er våre Swansdown Mopp, ettersom disse ikke etterlater merker slik som lamme-ull eller andre mopper.

 

BRUK AV SHELLAWAX CREAM for å øke tørketiden:

Shellawax kan blandes med Shellawax Cream for å øke tørketiden ved bruk på store emner eller emner som poleres for hånd. For boller og fat over 150mm kan en blande like deler Shellawax og Shellawax Cream for å få en tynn krem som du kan bruke mere tid på å arbeide inn i treet.

 

For store boller og plater på inntil 900mm kan forholdet økes til 20% Shellawax Cream blandet med 80% Shellawax.

 

Shellawax som tynner.

Bruk shellawax som tynner for Shellawax cream som ofte blir tykkere etter en tids bruk. Dette vil også forlenge levetiden på Shellawax Cream’en.

 

I alle tilfeller ligger hemmeligheten

bak et godt resultat i forberedelsene.

 

Viktig:

U-Beaut Polishes og deres forhandlere er ikke ansvarlig for problemer som oppstår i forbindelse med bruken av Shellawax påført over: Alle oljer, pusse-forsegler (sanding sealer), olje eller sprit-basert beis, vann-basert beis eller annen overflatebehandling inkludert polyuretan, lakk, French Polish osv.

 

Første gangs brukere anbefales å eksperimentere på ett stykke tre før påføring på et dyrbart arbeid. Dette vil gi deg innsikt over hvor mye du må pusse, hvordan voksen virker, beste påføringsteknikk osv.

 

Hvis du ikke oppnår ønsket resultat: IKKE SKYLD PÅ VOKSEN!

 

Følg anvisningene over, hvis du fremdeles ikke oppnår ønsket resultat prøv å følge

 

Shellwax Problem Løser. (https://www.ubeaut.com.au/swinfo.htm)

 

 

Advarsel:

Sprut fra påføring av Shellawax i dreiebenk kan gjøre noen gulv meget glatte.

 

Shellawax kan virke som løsemiddel på malte og lakkede flater. Tørk opp søl umiddelbart.

 

Ved bruk av koster og sprøyteutstyr bør disse rengjøres umiddelbart med alkohol.  Koster og utstyr kan bli ubrukbare om Shellawax får tørke.

 

Shellawax inneholder: Alkohol oppløsninger.

Holdes unna: Varme, gnister, flammer og andre tenn-kilder.

Unngå å: få produktet i øynene, svelging av produktet, innånding av damper, hudkontakt osv.

Hold produktet unna barn!

KONTAKT OSS
Sjøhagen 2, 4016 Stavanger 51 88 68 00 E-post: post@verktoyas.no