X
Glemt Passord?
ELLER
Tredreiekurs boller og fat
Varenummer: KURSBOLLE
Midlertidig utsolgt
Pris: 3 900,-
Du er sikker når du handler hos oss. Vi har 90 dagers utvidet returrett.

Boller og fat kurs i tredreiing – 3 dager

Generell info:


Har du lyst til å lære å dreie boller og fat? Eller friske opp teknikken? Da skal du delta på vårt boller & fat kurs. På dette kurset er det bolledreiing og dreiing av fat som er i fokus og du får lært både de grunnleggende teknikkene, samt litt mer avanserte teknikker. Her blir det brukt langslipte jern etter Glenn Lucas sin slipemetode på Tormek slipemaskin, og du lærer også sliping av jerna.

 

Instruktør på kurset er Jan Tore Solberg fra Enebakk.

Jan Tore har deltatt som instruktør på flere av våre Tredreiecruise hvor han har jobbet tett med Glenn Lucas i vårt kursrom for passasjerer. Derfor vil store deler av kurset være inspirert av Glenn Lucas og hans sliping og bruk av dreiejerna. Dette er teknikker som Jan Tore også bruker i sitt virke i Enebakk Husflidslag, dreiegruppa. Men, etter Jan Tores anvisning, dette blir ett kurs av og med Jan Tore og hans opplegg.


Kurset går over tre dager, med max 6 deltakere, slik at hver deltaker får god oppfølging og veiledning. Kurset starter kl 9.00 og varer til kl 17.00, med innlagt lunch som er inkludert i prisen.
Målsettingen med kurset er å gi en god innføring i dreiing av boller og fat, og sette deltakerne i stand til å komme i gang med eget arbeid på en faglig og god måte.
Kursinnhold:

  • Forskjellige oppspenningsmåter
  • Sikkerhet i dreieverkstedet
  • Dreiing av bolle med åpen form
  • Dreiing av bolle med lukket form
  • Dreiing av fat – hvordan unngå vibrasjoner
  • Sliping og oppsetting av dreiejern, bruk av slipejigger
  • Pussing og overflatebehandling
  • Tørking av trevirke
     

Kursprodukter:
Ulike boller, som regel 2 stk
Fat
Ekstra bolle hvis tid til overs.

Forkunnskaper:
Anbefaler å ha deltatt på nybegynnerkurs først eller tilsvarende. Hvis du har dreid en del tidligere så er det som regel nok til å kunne ha glede og nytte av kurset.

Varighet:
3 dager – totalt 24 timer. Start kl 9.00 til 17.00 hver dag.
Lunch er inkludert i kursprisen.

I tillegg til kursavgift kommer det kr 100,- i kursmateriell + emner.
Les alle betingelser under KURSAVDELING.

 

Smittevern:
I disse tider tar vi selvsagt smittevern på alvor og nødvendige tiltak er innført. Se egen omtale. Det blir også sendt ut spørreskjema rett før kurset hvor vi ber om en egenerklæring for å sikre at alle deltakere oppfyller kravene som stilles ifh til smittevern, sykdomsfri, ingen utenlandsreiser osv.

Ta kontakt med oss hvis du har spørsmål ang dette.
 


KONTAKT OSS
Sjøhagen 2, 4016 Stavanger 51 88 68 00 E-post: post@verktoyas.no