X
Glemt Passord?
ELLER
Veritas støthøvelskråskj. A2 venst
Varenummer: 05P7701
På lager
Pris: 2 895,-
Du er sikker når du handler hos oss. Vi har 90 dagers utvidet returrett.
Veritas støthøvel skrå LH

Veritas Støthøvel skrå LH

 

Veritas Skew Block plane.

 

Høvelen egner seg spesielt godt til trimming av falser, arbeider i endeved, eller til å lage siste finish på emner som skal limes sammen. Den kan også brukes som en vanlig støthøvel.

Bladet er skråstilt med 15 grader vinkel, som gjør det letter å høvle, enten det er i endeved eller langved. I tillegg hjelper skråstillingen til å holde anlegget mot emnet. Siden bladet er plant (flush) med siden på høvelen kan den lage en utsparing helt perfekt.

Høvelbladets justeringen er av typen Norris, hvor både mating (justering av bladet frem/tilbake) og sideforskyvning skjer med en hendel, og dette gjør innstillingen mye lettere og mer presis. Sideveis justering og sikring av posisjon, gjøres ved hjelp at to justeringsskruer i siden av høvelen.

Innfelt i siden er det et skjærehjul som kan stilles inn for kutting av fibrene før høvelbladet kommer. Gjør en veldig god jobb på tverr ved, og forhindrer flising. Kan justeres i dybden og hvor mye den skal stikke ut. Unikt!

Såle og sider er selvsagt flott maskinert og polert. Fronten kan justeres slik at sponåpningen lett kan justeres i størrelse. Fronten låses med å vri på bubinga håndtaket (kulen). Det finnes også en justeringsskrue som kan innstilles til ønsket favorittåpning for raskt å finne denne.

På siden finnes et avtagbart anlegg. Dette låses med et solid messingratt. Anlegget er 87mm langt, 24mm høyt og 7mm tykt, laget i hardtre. Innfesting i støpegods.

 

Leveres i både høyre og venstre modell, begge kan brukes av både høyre og venstre hendte, men forskjellen er hvilken fiber retning treet som skal høvles har. Kanskje en ide å ha begge?? 

 

Lengde 165mm, bredde 44mm. Vekt 1,6 kg.

Laget i støpegods med detaljer i messing.

Selve høvelbladet er 38mm bredt, 3mm tykt. Det er lappet på den flate siden og har en toleranse på flathet til 0,0002” eller bedre på hele arbeidsflaten. Den har også en gjennomsnitts overflate finish på 5 microinches (0,000005”) eller bedre. Enkelt så kalles dette for perfekt flat!

 

Leveres med A2 høvelstål (herdet til RC60-62). Laget i støpegods med detaljer i messing.

Vi anbefaler at høvelen oppbevares i en Veritas Pose for høvel. Disse er silikon impregnerte, avviser fuktighet og gir god beskyttelse til din høvel.
Merkelapp på utsiden slik at du kan skrive på hvilken høvel som ligger inni posen.

 

 

Patentert.

 

 

Leveres med engelsk bruksanvisning.

 

 

KONTAKT OSS
Sjøhagen 2, 4016 Stavanger 51 88 68 00 E-post: post@verktoyas.no