X
Glemt Passord?
ELLER
Veritas høvel no 3 PMV-11 smoothing plane
Varenummer: 05P3971
Midlertidig utsolgt
Pris: 3 890,-
Du er sikker når du handler hos oss. Vi har 90 dagers utvidet returrett.

Veritas Small bevel-up høvel – 05P3971 PMV-11

 

Veritas Small bevel-up Smooth plane

 

Dette er en veldig lett og fin høvel, med en størrelse omtrent som en vanlig #3 høvel. Denne er lavvinklet for å få en fin flate ved glatthøvling, endeved høvling og ”shooting” (høvling av endeveds vinkler med anlegg, se ill). Såle lengden er 225mm, og 57mm bred.

Åpningen i sålen er justerbar ved å vri på håndtaket i fronten. Den kan da stilles inn til en tett åpning for fine kutt og større for noe grovere kutt.

En unik stopp og justeringsskrue i åpningen kan stilles inn til favoritt åpningen, slik at den er lett å finne igjen. Derved kan du enkelt åpne full åpning ved bladskifte, og raskt komme tilbake til favoritt innstillingen.

Kombinert mateskrue og side justeringsskrue av høvelbladet, sikrer presis og enkel justering av dette. Justeringskruer i sidene gjør at høvelbladet ikke kan forskyve seg sideveis.

 

Lengde 225mm, bredde 57mm. Vekt 1,1 kg.

Laget i støpegods med detaljer i messing.

Selve høvelbladet er 57mm bredt, 3mm tykt. Det er lappet på den flate siden og har en toleranse på flathet til 0,0002” eller bedre på hele arbeidsflaten. Den har også en gjennomsnitts overflate finish på 5 microinches (0,000005”) eller bedre. Enkelt så kalles dette for perfekt flat!

 

Leveres med PMV-11 høvelblad som har en uovertruffen stålkvalitet med lengre mellom hver sliping og en skarpere egg.

Som tilleggsutstyr kan det leveres ekstra høvelblad med 38 grader eller 50 graders vinkel. 38 grader’s bladet gir en effektiv kuttevinkel på 50 grader og er meget bra for fin glatthøvling av flater.

50 graders bladet er beregnet for høvling av tre hvor fiberretningen er ujevn/motsatt. Dette bladet gir en effektiv kuttevinkel på 62 grader. Avvirker da med Type II spon som eliminerer fiber utrivning. Kuttevinkelen angitt her refererer til hvor bladet møter emnet. En mikrovinkel på eggen kan typisk endre vinkelen et par grader mindre.

 

Vi anbefaler at høvelen oppbevares i en Veritas Pose for høvel. Disse er silikon impregnerte, avviser fuktighet og gir god beskyttelse til din høvel.
Merkelapp på utsiden slik at du kan skrive på hvilken høvel som ligger inni posen.

 

 

Patentert.

 

 

Leveres med engelsk bruksanvisning.

 

KONTAKT OSS
Sjøhagen 2, 4016 Stavanger 51 88 68 00 E-post: post@verktoyas.no