X
Glemt Passord?
ELLER
Veritas pusshøvel lav v PMV-11 12gr
Varenummer: 05P2571
Midlertidig utsolgt
Pris: 3 795,-
Du er sikker når du handler hos oss. Vi har 90 dagers utvidet returrett.
Veritas Pusshøvel PM-V 11 blad

Veritas Pusshøvel med PM-V 11 blad*

 

VERITAS PUSSHØVEL - lavvinklet Veritas Low Angle smooth plane.

En høvel som egner seg godt til både glatthøvling og høvling av ende ved. 12 graders vinkel på blokken, kombinert med 25 graders vinkel på høvelbladet, gir en effektiv kuttevinkel på 37 grader. Denne vinkelen gir minimalt med utrivning av fibrerer. Den justerbare åpningen gjøres ved å vri på fremre håndtak, skyve bakover/fremover, og låse i ønsket posisjon. Åpningen kan gjøres smal for delikat høvling med tynne fine spon, eller åpnes opp for noe grovere høvling.

En unik stopp og justeringsskrue i åpningen kan stilles inn til favoritt åpningen, slik at den er lett å finne igjen. Derved kan du enkelt åpne full åpning ved bladskifte, og raskt komme tilbake til favoritt innstillingen.

Kombinert mateskrue og side justeringsskrue av høvelbladet, sikrer presis og enkel justering av dette. Justeringskruer i sidene gjør at høvelbladet ikke kan forskyve seg sideveis.

TEKNIKSKE DETALJER:
Lengde 267mm, bredde 64mm. Vekt 1,6 kg. Laget i støpegods med detaljer i messing.

Selve høvelbladet er 51mm bredt, 3mm tykt. Det er lappet på den flate siden og har en toleranse på flathet til 0,0002” eller bedre på hele arbeidsflaten. Enkelt så kalles dette for perfekt flatt!

Som ekstrautstyr leveres høvelblad med enten 38 eller 50 graders vinkel. Skjærevinkelen som er oppgitt her beskriver den presise vinkelen mellom høvelbladet og treet. Den bestemmes av en mikrovinkel helt i kanten av eggen på høvelbladet, og typisk så kan vinkelen på selve bladet være et par grader mindre. Leveres med PM-V 11 høvelstål. Laget i støpegods med detaljer i messing.

* PM-V 11 er en spesial legering av stål som gir ekstra lang brukstid mellom hver sliping. Du finner mer om dette her: www.pm-v11.com

 

KONTAKT OSS
Sjøhagen 2, 4016 Stavanger 51 88 68 00 E-post: post@verktoyas.no