X
Glemt Passord?
ELLER
Veritas rubank høvel 55cm l. PMV blad
Varenummer: 05P3771
Midlertidig utsolgt
Forventet til lager 01.11.2021

Pris: 4 885,-
Du er sikker når du handler hos oss. Vi har 90 dagers utvidet returrett.
Veritas Rubank høvel lav vinkel

Veritas Rubank høvel - lavvinkel

 

Veritas Bevel-Up jointer plane

 

En gedigen høvel, hele 55 cm lang! Den har en lav vinkel på høvelbladet som gjør den velegnet for glatting av flater, shooting høvling (avretting av endeved i jigg), høvling i endeved  m.m.

12 graders vinkel på blokken, kombinert med 25 graders vinkel på høvelbladet, gir en effektiv kuttevinkel på 37 grader. Denne vinkelen gir minimalt med utriving av fibrerer.

Åpningen i sålen er justerbar ved å vri på håndtaket i fronten. Den kan da stilles inn til en tett åpning for fine kutt og større for grovere kutt.

En unik stopp og justeringsskrue i åpningen kan stilles inn til favoritt åpningen, slik at den er lett å finne igjen. Derved kan du enkelt åpne full åpning ved bladskifte, og raskt komme tilbake til favoritt innstillingen.

Kombinert mateskrue og side justeringsskrue av høvelbladet, sikrer presis og enkel justering av dette. Justeringskruer i sidene gjør at høvelbladet ikke kan forskyve seg sideveis.

 

Lengde 559mm, bredde 73mm. Vekt 3,4 kg.

Laget i støpegods med detaljer i messing.

Selve høvelbladet er 57mm bredt, 4,8mm tykt. Det er lappet på den flate siden og har en toleranse på flathet til 0,0002” eller bedre på hele arbeidsflaten. Den har også en gjennomsnitts overflate finish på 5 microinches (0,000005”) eller bedre. Enkelt så kalles dette for perfekt flat!

 

Leveres med PMV høvelblad. Laget i støpegods med detaljer i messing.

Som tilleggsutstyr kan det leveres ekstra høvelblad med 38 grader eller 50 graders vinkel. 38 grader’s bladet gir en effektiv kuttevinkel på 50 grader og er meget bra for fin glatthøvling av flater.

50 graders bladet er beregnet for høvling av tre hvor fiberretningen er ujevn/motsatt. Dette bladet gir en effektiv kuttevinkel på 62 grader. Avvirker da med Type II spon som eliminerer fiber utrivning. Kuttevinkelen angitt her refererer til hvor bladet møter emnet. En mikrovinkel på eggen kan typisk endre vinkelen et par grader mindre.

 

Vi anbefaler at høvelen oppbevares i en Veritas Pose for høvel. Disse er silikon impregnerte, avviser fuktighet og gir god beskyttelse til din høvel.
Merkelapp på utsiden slik at du kan skrive på hvilken høvel som ligger inni posen.


Som tilleggsutstyr kan det leveres et sideanlegg som gjør den velegnet som en shooting høvel, dvs høvling av endeved med støtte.

 

Patentert.

 

 

Leveres med engelsk bruksanvisning.

 

KONTAKT OSS
Sjøhagen 2, 4016 Stavanger 51 88 68 00 E-post: post@verktoyas.no