X
Glemt Passord?
ELLER

TREDREIEBÅTEN 2018

 

TREDREIEBÅTEN 2018 - WOODTURNINGCRUISE 2018 - 20. August til 1.September.
I august 2018 er vi igang igjen med vårt arrangement Tredreiebåten 2018, også kjent som Woodturningcruise 2018, hvor vi besøker 11 havner langs kysten fra Stavanger til Honningsvåg, og retur.
I hver havn inviterer vi til besøk ombord i verdens eneste flytende VERKTØY BUTIKK fullspekket med maskiner, dreiejern, treskjærerjern og mye mer, samt demonstrasjoner av utstyr. I tillegg er noen av verdens dyktigste tredreiere og andre håndverkere ombord og vil vise deg ulike teknikker og arbeidsmetoder. 
Vi flytter omtrent hele butikken ombord og deler av lageret slik at du f.eks kan se på en Record båndsag, bli fornøyd og ta den med deg hjem når du går! Du sparer da frakten, som i de nordligste fylkene kan være betydelig, og du får se og ta på varene før kjøp. Det er jo litt begrenset antall vi kan ta med oss, og hvis du nesten har bestemt deg på forhånd kan det være lurt å reservere. Ring oss!

Ombord kan du oppleve mye, så sett av god tid! Her er det demonstrasjon av tredreiing, bruk av overfres, treskjæring, sliping med Tormek våtsliper, demonstrasjon av Robert Sorby verktøy, pyrografi, Kirjes luft pusserondeller, treforming med King Arthurs Lancelot og Merlin verktøy og mye mer!  På dekk E har vi også med oss to andre firma: ULLFORM og LAPPELYKKE som driver med filting, ull, garn, lappeteknikker osv. Kanskje en god unnskyldning til å ta med kona?

HAVNENE VI BESØKER FINNER DU HER! Inkludert datoer og åpningstider.

Her er noen av demonstratørene

   
   
   

Richard Raffan, Australia

Richard Raffan er kanskje verdens mest kjente tredreier? Han har drevet med tredreiing siden 1970 og han har skrevet flere gode bøker om emnet. Han har demonstrert på nesten alt som er av seminarer og messer over hele verden og vi er stolte over at han igjen ville bli med oss på tur! Forrige gang i 2014, sa han at dette nok måtte være siste gangen pga alder, men som alle sirkushester så rykker det i musklene når noe kjekt skal foregå! Richard var i begynnelsen en iherdig produksjonsdreier og laget tusenvis av boller og andre produkter. Ethvert så tok instruksjon og kurs mer og mer tid og utviklet seg til å bli veien videre. Han er en meget dyktig tredreier med sans for form og fasong, og en enkel tilnærming til verktøyene slik at alle "hemmeligheter" blir vist. Richard deler gjerne av sin erfaring og du bør virkelig få med deg en demonstrasjon av en mester! Sannsynligvis blir det iallefall siste gang i Norge på Tredreiebåten! 
 

Benoit Averly, Frankrike

Han har ikke demonstrert i Norge tidligere. Han er en høyt anerkjent tredreier mest kjent for sine skulpturelle former og utrolig flotte teksturerte overflater. Les mer om ham på vår nettside. Dette blir en veldig spennende demonstrasjon og mye ny inspirasjon å hente.

Les mer om Benoit på hans nettside, mest på fransk men mange flotte bilder. Hans snakker også godt engelsk.
Her er en annen side hvor han er omtalt med engelsk tekst.

Jimmy Clewes, USA

Jimmy Clewes er også en av de dyktigste i verden innen tredreiing, spesielt kjent for sin gode evne til å lære bort tredreiing. Han er opprinnelig fra England, men flyttet til USA for noen år siden. Han gjør også ting på en enkel måte og viser deg hvor enkelt du bruker vanlige dreiejern, alt fra bollejern til meiselen. Samtidig har han en godt utviklet formsans som gir flotte produkter.
 

Ulf Jansson, Sverige

Ulf er en meget dyktig tredreier fra Sverige som har spesialisert seg på å dreie tynne gjenstander, gjerne med ringjernet. Han kombinere også dekor og knytter gjerne en historie til sine produkter. Ta en titt på hans Instagram konto @svarvulf og bli imponert! 
Opplev Ulf ombord og lær noen av hans teknikker!
 

 

Åsmund Vignes, Norge

Åsmund har vært med oss flere ganger og er nærmest en del av inventaret! Årsaken er rett og slett at han er dyktig og elsker å vise hvordan han utfører tredreiing, spesielt med ringjernet! Han lager mange ulike ting, alt fra bjeller, boller, kjevler og mye mer. Så husk å få med deg en leksjon i bruk av ringjernet, det er enklere enn du tror.

Nick Agar, England

Nick har også vært med oss flere ganger og vi gleder oss til å ha ham ombord igjen! Han er en tusenkunster og bruker alt mulig til å dekorere sine dreide ting med: alt fra Merlin2, svipenn, Sorby texturing jern, mønsterdor fra Pfeil, airbrush og farger - ja det meste! Trenge du inspirasjon til å lage noe nytt? Bruk litt tid til å se hva Nick får til og du vil bli inspirert! Nick holder også kurs hos oss i Stavanger og er blitt kjent som en meget dyktig kursholder. Forklarer enkelt hvordan det skal gjøres, hjelper til viss det behøves, og rettleder på en flott måte.Når du er ombord i Tredreiebåten, spør gjerne om det er noe du lurer på? 
Ombord i Tredreiebåten 2008 ble også The Viking Sunset bowl til som Nick har tatt med seg ut i den store verden og lært tredreiere å lage på utallige kurs og seminarer. Tusenvis har gått på kurs og lært dette, og vi synes det er ekstra kjekt at ideen og bollen ble til ombord i Tredreiebåten fra lille Norge!


Michael Hosaluk, Canada

Michael er også en anerkjent trekunster og er kjent som kanskje en av de mest kreative. Han får til noen utrolige former og design som en nesten ikke skulle tro var mulig! Han jobber med et vidt spekter av produkter, alt fra rene bruksgjenstander til høyst kreative dekorasjonser eller skulpturelle former. Samtidig så gjør han tredreiing lett forståelig og deler gjerne sin kunnskap med alle som har lyst til å lære. Så her er det en unik sjanse til å lære fra en av de aller dyktigste! 

Mark Sfirri, USA

Et ukjent navn for oss i Norge, men han er velkjent i USA! Han har jobbet som professor innen møbeldesign og som kunster, med tre som hoved interresse og publisert en rekke artikler om emnet. Som kunster har han spesielt likt å jobbe med senterdreiing, kombinert med ting ute av senter som gir en helt ny dimensjon og muligheten til å lage utrolige ting. Vi gleder oss til å se ham i fri utfoldelse ombord! Han er nylig pensjonert og vi vet at han gleder seg enormt til å se Norge og lære oss noen nye teknikker! Vi tror dette blir veldig spennende.

Cynthia Carden Gibson, USA

Cynthia har raskt utviklet seg til å bli en meget anerkjent utøver av pyrografi og hun jobber ofte sammen med andre tredreiere eller andre håndverkere. Cynthia fattet interessen for pyrografi når hun var passasjer på Tredreiebåten i 2008. Hun satt stadig ved bordet til Bob Neill og øvde seg på ulike teknikker. Når hun kom hjem fortsatte hun og utviklet raskt sin egen teknikk og stil. Hun er kjent for en utrolig detaljrikdom og presisjon i sitt arbeide. Ombord i Tredreiebåten vil hun demonstrere pyrografi og det blir også anlednig til å forsøke litt selv også! Ta en titt her på hennes arbeider:
https://www.cynthiagibsonpyrography.com

 

 

 I tillegg til hoved demonstratørene som er presenter over kan du også oppleve:

Tormek Våtsliping - v/Stig Reitan eller Dag Andersen

Woodcut Tools - uthulingsjern demonstrert av Roger Maybe

Veritas verktøy - vist av overhøvlemester Knud Lunde

King Arthurs treformingsverktøy - Kjell Musland og King Arhtur himself!

Record Power maskiner, båndsager, dreiebenker, m.m  - med rep. fra fabrikken

Trend overfres verktøy og tilbehør - v/John Tigg og Bjarne Isaksen

Stirling Station - Jim Stirling - skinnklær, bumeranger og mye annet. Fullt show på kaien!

Treskjæring - Jostein Tvedt

Kontursaging - Knut Sandvik

ULLFORM - Tone Tvedt.  Alt innen ull, filting, silke, garn og mye mer. Både ferdige produkter og råvarer.

LAPPELYKKE.NO - Rita Tjelta.  Alt innen quilting, ferdige produkter og tilbehør.

I tillegg har vi knivkurs og instruksjon i tredreiing for passasjerer mens vi seiler.

Det er selvsagt også mulig å bli med på hele turen om en ønsker det! Et fantastisk cruise med masse aktiviteter ombord mens vi seiler! Les mer på www.woodturningcruise.com  
Hvis du ønsker å bli med anbefaler vi at du bestiller raskt, turen fylles fort opp og pr dato (mai 2018) er 189 av 186 plasser solgt og vi er i prinsippet utsolgt og vel så det. Sjekk ut booking siden for evt ledige plasser).

Vi tar forbehold om endring i programmet som kan skyldes vær, uforutsette hendelser eller tilsvarende. Er du registert kunde, gi beskjed til oss at du ønsker SMS, så sender vi en sms et par dager før båten besøker din nærmeste by/sted. Det blir også sendt ut nyhetsbrev via email i tiden før avreise, husk å registere deg for mottak av epost.

LES HER OM BESØKSHAVNER, DATOER FOR ANLØP OG ÅPNINGSTIDER!

 

KONTAKT OSS
Sjøhagen 2, 4016 Stavanger 51 88 68 00 E-post: post@verktoyas.no