X
Glemt Passord?
ELLER

Tredreietreff Trondheim 2019 Vis alle nyhetene

kurs

Vel møtt til Tredreietreff i Trondheim lørdag 26.januar 2019. Les mer og meld deg på!

”Tredreiertreff – 2019 – Trondheim” – et seminar for både nybegynnere og erfarne tredreiere

For tredje år på rad inviterer vi alle tredreieinteresserte til Trondheim, med mål om å ha en inspirerende dag - med sosialt og faglig samvær med likesinnede!

Denne gang henter vi inn tre tredreiere fra Norge, med helt ulik profil. Disse er:

Petter Herud – kunstdreier fra Askim i Østfold

Bodil Diesen – blokkfløytedreier fra Oppegård i Akershus 

Rolf Tore Riska – tredreiermester fra Sandnes i Rogaland

Lørdag 26. januar 2019

Agenda/program (10.00-18.00):

10.00 - 10.10 Oppstart/informasjon om dagen

10.10 - 11.30 Foredrag, ved Petter Herud

11.30 - 12.00 Pause

12.00 – 13.30 Foredrag, ved Bodil Diesen

13.30 – 14.30 Lunsj. Servering. Informasjon.

14.30 – 15.30 Foredrag, ved Rolf Tore Riska

15.30 – 16.00 Pause

16.00 – 18.00 Dreiedemonstrasjon med Rolf Tore Riska

Tidspunktene er veiledende.

Sted/tidspunkter:

Lillebergvegen 7, 7052 Trondheim. Blussuvoll skole.  200 meter fra Tyholttårnet. Lokalet er åpent fra kl. 09.15 for de som ønsker å komme tidlig for en prat.

Lyd/storskjerm: Alle foredragsholdere vil snakke i mikrofon, slik at man kan høre alt som blir sagt, godt. Foredrag og demonstrasjon blir også vist på storskjerm i lokalet, slik at foredragenes bildemateriale blir vist på beste måte, samt at en ser nærbilder fra dreiedemonstrasjonen.

Bevertning: Under treffet så får dere servert lunsj (baguette + drikke). I tillegg til ulik type bakst, samt kaffe/te/brus, kontinuerlig gjennom dagen.

Seminaravgift: For å dekke kostnader knyttet til treffet, så er det en billettpris på 475 kroner, inklusive kortgebyr til nettbetalingstjenesten. Dette dekker da deltakelse på seminaret, lunsj og annen mat hele dagen.

Billett kjøper du her: https://www.deltager.no/tredreiertreff 

Les hele innbydelsen her med bilder.

Etter treffet: Foredragsholdere og arrangører blir igjen i lokalet i etterkant av seminaret. Dette for å være tilgjengelig for en prat og kunne svare på spørsmål som måtte dukke opp.

Premier: Tredreieutstyr og kurs blir premier. Mer info på treffet.

Sponset av:
Verktøy AS (https://www.verktoyas.no) og
Rune Hjelen - Kurs i tredreiing og treskjæring (https://trekurs.runehjelen.no)

Forhandler:

Odd Erik Thjømøe fra https://www.verktoyas.no kommer fra Stavanger denne helgen for å delta. Han kan svare på det meste som omhandler utstyr - for de som ønsker det.

Arrangører - kontaktinformasjon:

Rune Hjelen – 92236257 (Kunstner og kursholder)

Kjell Ove Brun - 41519901 (Driver facebookforumet: ”Tredreierne”)

Odd Erik Thjømøe - 51886800/90043223 (Verktøy AS i Stavanger)

LITT OM DEMONSTRATØRENE:

Petter HERUD

Norges mest utforskende tredreier på 1990-tallet og fram til år 2008. Solid fagkunnskap, kombinert med kreativitet og et ønske om utprøving og utvikling, gjorde han etterspurt over hele verden. Produktene hans finnes i samlinger i mange land. Ved siden av Johannes Rieber er han den mest kjente norske tredreieren på verdensbasis. Har holdt mange kurs, workshops og deltatt på tredreiesymposiums i inn- og utland. I foredraget vil Petter snakke om sin kunst, sine erfaringer og sine opplevelser som tredreier gjennom tre tiår.

Han er inspirasjonen bak ”Stebcentre”; det mest interessante systemet for roterende senterspiss/drivdubb. Se link: https://www.robert-sorby.co.uk/lrcstb250-revolving-stebcentre. Petter har også skrevet heftet ”Overflatebehandling. Tredreiing” : https://issuu.com/wwwverktoyas/docs/overflatebehandling_petter_herud_2000

BODIL DIESEN

Bodil Diesen er utdannet musiker og Norges eneste profesjonelleblokkfløytebygger. Hun spiller selv blokkfløyte på høyt nivå, samt er utdannet innenfor instrumentmaking i tillegg. Hennes blokkfløyter finnes i dag rundt omkring i hele verden. I foredraget vil Bodil dele sin historie fra den spede start tidlig på 1980-tallet og fram til i dag. Hennes erfaringer med å ta vare på tradisjonen ved blokkfløytebygging, samt videreutvikling gjennom egne, nye modeller, gir oss en unik mulighet til å få innblikk i en smalere del av tredreierfaget.

Hun vil også ha flere musikkinnslag i løpet av foredraget. Les mer om henne i denne artikkelen i Østlandets Blad: https://goo.gl/adzrCM   Bodil sin hjemmeside: https://bodildiesen.no

ROLF TORE RISKA

Tredreiemester Rolf Tore Riska jobber fulltid i sitt eget tredreieverksted. Han er fagmann, med svennebrev i tredreierfaget, han er tradisjonshåndverker, produsent og står også i nær kontakt med arkitekter og designere, som driver med produktutvikling. Hans erfaring er svært bred og han har stor kompetanse på alle områder knyttet til både spesialfelt innenfor tredreiing, samt produksjon. Rolf Tore vil i Trondheim gjennomføre en dreiedemonstrasjon, samt holde et foredrag med utgangspunkt i hans utvikling fra de første sponene fløy fra dreiebenken på 1980-tallet, til hans hverdag nå i dag; som tredreier i produksjon.

Rolf Tore sin spennende instagramprofil: https://www.instagram.com/riskatredreier
Her er en video fra hans verksted (2012): https://youtu.be/u3DMXXR40Nw
Rolf Tore sin hjemmeside: https://riskatredreier.no

KONTAKT OSS
Sjøhagen 2, 4016 Stavanger 51 88 68 00 E-post: post@verktoyas.no