X
Glemt Passord?
ELLER

Personvernopplysninger

Personvernerklæring - Verktøy AS

Verktøy AS tar personvern på alvor og en rekke tiltak er satt i verk for å beskytte dine opplysninger. Her er våre retningslinjer for håndtering av personopplysninger:

Verktøy AS er ansvarlig for behandling av personopplysninger som lagres og behandles hos oss og våre samarbeidspartnere.

Vår målsetning er at du skal føle deg sikker på at dine personopplysninger respekteres som viktig informasjon og behandles på en sikker måte. Vi tar ansvar for at personopplysninger som behandles av Verktøy AS kun brukes for tiltenkt formål og beskyttes mot uvedkommendes tilgang.  All behandling av personopplysninger hos Verktøy AS er i overensstemmelse med EU:s General Data Protection Regulation (GDPR) som gjelder f.o.m. 1.7.2018.

Våre retningslinjer inneholder informasjon om når og hvorfor vi samler inn og lagrer personopplysninger, hvordan vi bruker dem, hvordan vi trygt oppbevarer dem og hvor lenge vi lagrer dine data. Personvernerklæringen gjelder når du kjøper varer fra oss, samt ved markedsføring og kundekontakt hvor formålet er å informere og opprettholde en forretnings forbindelse mellom Verktøy AS og deg som kunde.

Vi har egne retningslinjer for hvordan vi behandler cookies. Les mer om Cookies her.

Innsamling av personopplysninger
Når du besøker vår nettside, logger inn, bestiller, deltar i aktiviteter, kurs, besøker oss på sosiale media, eller bruker andre kontakt måter, samler vi inn personopplysninger ved å inngå avtale og/eller samtykke ved registrering. De innsamlede person opplysningene inneholder navn, adresse, poststed, postnummer,  epost, mobilnummer, samt informasjon om dine kjøp- og transaksjonshistorikk.  Verktøy AS kan også samle inn tekniske data om de enhetene du bruker for å få tilgang til Verktøy AS sine digitale kanaler, f.eks IP-adresse, web-leser type og cookie informasjon. Disse opplysningene er vanligvis ikke sporbare direkte til din identitet/navn.

Betaling med kort, kredit eller debet kort, skjer via vår partner DIBS, enten kjøpet skjer i nettbutikk eller fysisk butikk. Kortopplysninger sendes alltid kryptert på en sikker måte og ingen av våre ansatte har tilgang til kortnummer eller andre sensitive kort opplysninger. Hvis kort opplysninger dukker opp automatisk ved innlogging i nettbutikk er dette styrt av Dibs og utføres på en sikker og kryptert måte.

Bruk av personopplysninger

 Personopplysninger vi samler inn fra deg brukes for å:

  • Gjøre din opplevelse hos oss personlig.
  • Gi tilpasset informasjon og veiledning.
  • Forbedre vår nettside.
  • Forbedre vår kundeservice og tilby profesjonell hjelp.
  • Kontakte deg via e-post eller andre kanaler
  • Administrere aktiviteter, kurs, gi deg aktuelle tilbud eller gjennomføre f.eks en kundeundersøkelse.
  • Levere varer til riktig adresse på raskeste måte
  • Utstede fakturaer og sørge for at innbetalinger blir registrert korrekt

Vi er ansvarlige for personopplysningene og vi følger retningslinjer for GDPR. Dette innebærer blant annet at vi passer på at vi:

  • Har en klar hensikt.
  • Har juridisk grunnlag.
  • Beskytter opplysningene.

Personopplysningene behandles av oss kun så lenge behovet er til stede for å oppfylle hensikten med behandlingen eller for å fullføre Verktøy AS juridiske forpliktelser iht til bokføringsloven og hvitvaskingsloven.
 

Våre sletterutiner:
Kontaktopplysninger – innen 10 år etter siste kjøp.
Betalingsinformasjon – innen 10 år etter siste kjøp (kortopplysninger – administreres av DIBS og slettes etter deres retningslinjer)
Henvendelser senest innen 5 år etter siste henvendelse
Teknisk informasjon senest innen 5 år etter siste henvendelse/bruk
Bruksinformasjon senest innen 5 år etter siste henvendelse/bruk
Kjøpshistorikk oppbevares så lenge regnskapsloven tilsier, og så lenge kunde ønsker å være registrert hos oss. Kjøpshistorikk kan anonymiseres men ikke slettes.

 

Sikkerhet

Personopplysningene som du lagrer hos oss er dine, og vi gjør vårt ytterste for å sikre opplysningene slik at uvedkommende ikke har tilgang. Vi deler heller ikke personlige opplysninger med tredje part, selger ikke personopplysninger til tredjepart eller på annet vis overlater personopplysninger til andre. Unntaket er til partnere som har bruk for opplysninger for å kunne f.eks frakte varer til deg på en god og trygg måte, registrere betalinger og tilsvarende. Betrodde partnere som vi har databehandlingsavtale med, kan også få tilgang ved utvikling av nettside, internt datasystem eller tilsvarende. I avtalen inngår det at firmaene skal beskytte dataene for uvedkommende og sikre en konfidensiell behandling. Etter bruk skal databasen slettes. Ved sikkerhetsbrudd vil dette bli varslet til deg som kunde og Datatilsynet.
 

Informasjonsbeskyttelse

Verktøy AS bruker systemer og lagringsmedier som har høy sikkerhet mot misbruk, spredning, endringer via uvedkommende. Gjennom vår it –partner sørger vi for jevnlig teknisk kontroll for å beskytte personopplysninger både for kunder og ansatte. All informasjon lagres på servere som ikke er plassert i våre lokaler, men i sikkert miljø.
Kun medarbeidere som har bruk for dine personopplysninger i sitt arbeid har tilgang til dette.

 

Digitale kommunikasjonskanaler

Vi bruker dine personopplysninger digitalt for å kunne sende deg informasjon angående din ordre i samsvar med avtalen. Etter samtykke fra deg kan du også bli holdt oppdatert om kurs, aktiviteter og tilbud hos Verktøy As. Vår målsetning er å holde slik informasjon på et behagelig nivå og nyhetsbrev sendes ut max 1-2 ganger pr måned.  Dersom du ikke vil ta imot informasjon som ikke har med din ordre å gjøre, kan du raskt avslutte ved å logge deg inn på nettsiden og avbestille dette, eller bruke Avregistrere knappen i siste nyhetsbrev, helt nederst på siden.

Dine personvernrettigheter, rett til informasjon og rett til å klage

Du har en rekke personvernrettigheter. Disse kan du benytte deg av ved å logge deg inn på din brukerkonto hos oss, hvis du har det, eller ved å ta kontakt med oss. Dine rettigheter omfatter:

Innsyn. Kopi av opplysninger vi har om deg.

Korrigering. Rette og supplere opplysninger om deg.

Sletting. Be om sletting av opplysninger som vi ikke lenger har grunnlag for å oppbevare.

Begrensing. Be om at vi begrenser bruken av dine opplysninger.

Dataportabilitet. Be om at dine opplysninger overføres til deg eller til en annen virksomhet i et strukturert, alminnelig anvendt og maskinlesbart format.

Innsigelse. Be om å motsette deg vår bruk av dine opplysninger for direkte markedsføring. Du kan også motsette deg å være gjenstand for individuelle avgjørelser av rettslig karakter som utelukkende er automatisert.

Vær oppmerksom på at disse rettighetene er gjenstand for begrensninger som følger av lov. Vi vil besvare din henvendelse så snart som mulig, og typisk senest innen 1 måned.

Hvis du mener at vi behandler personopplysninger urettmessig, har du rett til å klage til Datatilsynet. Vi håper at du først tar kontakt med oss, slik at vi kan vurdere dine innsigelser og oppklare eventuelle misforståelser.

Endringer av denne personvernerklæringen

Verktøy AS kan gjøre endringer i firmaets personvernerklæring for å oppfylle lovpålagte krav eller tilpasninger for å kunne gjennomføre personvern på en effektiv og sikker måte. Ved vesentlige endringer vil du bli kontaktet. Den siste versjonen av personvernerklæringen finnes alltid tilgjengelig på vår nettside.

 

Kontaktinformasjon

Ta gjerne kontakt med oss hvis du har spørsmål, kommentarer eller ønsker å gjøre bruk av dine rettigheter. Du kan bruke følgende kontaktinformasjon:

 

Firma opplysning:  Verktøy AS org nr 982103916
Kontaktperson: Odd Erik Thjømøe
Telefonnummer: 51886800

E-postadresse: odderik@verktoyas.no

Adresse: Sjøhagen 2, 4016 Stavanger

KONTAKT OSS
Sjøhagen 2, 4016 Stavanger 51 88 68 00 E-post: post@verktoyas.no